Nyrkkeily Rion olympialaisissa

Meillä on tällä hetkellä ilo juhlia Rion kesäolympialaisia siitä huolimatta, että Suomi ei ole vielä, tuttuun tapaansa, päässyt avaamaan mitalitiliään. Juuri tänään luvassa on miesten nyrkkeilyä, mikä tarkoittaa sitä, että ainakin minä aion olla nenä kiinni televisiossa, yhdessä kavereideni kanssa. Jone ja Martti tulevat myös meille katselemaan nyrkkeilyä, ja vietämme mukavan illan yhdessä. Olen varannut meille kaikenlaisia herkkuja, joita pääsemme popsimaan erätauoilla. Kamppailun aikana tuskin pystyy syömään, sillä niin jännittävät hetket ovat tuloillaan. Siinä on se vaara, että jotain saattaa joutua väärään kurkkuun, jos syö juuri silloin, kun on matsi täydessä vauhdissa meneillään.

Joka tapauksessa, mennään asiaan, josta ajattelin tänään teille kertoa. Nyt jos koskaan, on oivallinen hetki tutustua hieman siihen, millainen nyrkkeily oikeastaan on, olympialajina. Täten voitte sitten kotona paremmin seurailla otteluita illalla. Ne ovat käynnissä koko illan, alkaen kääpiösarjasta, ja päättyen raskassarjaan. Olympiatasolla nyrkkeilyä oli ennen, pelkästään miesten sarjoissa, joita on yhteensä yli 10, eri painoluokkien mukaan. Naisten nyrkkeilysarjat ovat tulleet olympialaisiin vasta 4 vuotta sitten, Lontoon kesäolympialaisissa. Vieläkin naisia otetaan nyrkkeilysarjoihin paljon vähemmän, kuin miehiä. Nyrkkeilyssä on todella tarkkaa, että paino on kisapäivänä juuri oikea, jotta pääsee kilpailemaan. Mikäli olet oman painoluokkasi yli, et pääse kilpailemaan.

Suomalaisia nyrkkeilijöitä on Rion olympialaisissa yksi nainen, ja hän on nimeltään Mira Potkonen. Potkonen kilpailee nyrkkeilyn naisten 60 kilon sarjassa. Heinävedellä syntynyt Mira Potkonen, on 36-vuotias, kovanluokan kilpailija. Hän on aiemmin saavuttanut kolme mitalisijaa Euroopan Union mestaruuskilpailussa, lajinaan nyrkkeily. Toivomme Mira Potkoselle paljon onnea ja menestystä kilpailuun, joka käydään huomenna 12. elokuuta kello 16.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *