Vapaaottelun naiset

Vapaaottelua ajatellaan perinteisesti miesten lajina, sillä se on melko rankka kamppailulaji, ja naisilla on tunnetusti vähemmän voimaa kuin miehillä. Kaikista naisista ei kuitenkaan voimaa puutu, ja esittelemmekin tänään naisten vapaaottelun kilpailijoita. Nämä naiset ovat täyttä rautaa.

Miesha Tate

tate

Miesha Tate on 29-vuotias yhdysvaltalainen vapaaottelija Washingtonista. Tate on aiemmin, vuonna 2008 voittanut hopeaa lukkopainin MM-kisoissa. Tänä vuonna hän voitti ensimmäisen kerran UFC:n naisten kääpiösarjan mestaruuden. Aiemmin Miesha Tate on tunnettu myös Strikeforcen oman sarjansa mestarina. Tate on harrastanut lukioikäisestä saakka painia, jonka jälkeen siirtyi harrastamaan Brasilian Jujutsua. Lukkopainin jälkeen Tate siirtyi MMA-kilpailuihin, jotka perustuvat eri kamppailulajien sekoitukseen. Hänen ottelutyylinsä vapaaottelussa perustuu painiin, jujutsuun ja ennen kaikkea maassa käytäviin kampailutekniikoihin.

Holly Holm

holm

34-vuotias vapaaottelija Holly Holm on entinen sarjansa vapaaottelun naisten mestari. Hänen syntymäpaikkansa on yhdysvalloissa, Albuquerque, New Mexico.  Aiemmin Holm on ollut ammattilainen nyrkkeilyssä ja potkunyrkkeilyssä. Holm on valittu vuoden nyrkkeilijäksi vuonna 2006 ja 2005 Ring-lehden listalla. Nyrkkeilyn jälkeen Holm siirtyi MMA:n pariin ottelemaan. Hän on tunnettu siitä, että voitta valtaosan otteluistaan. Holm on hävinnyt vain yhden otteluistaan vapaaottelussa, ja se oli ottelu naisten kääpiösarjan voittajasta, jonka vei Miesha Tate.

Maiju Kujala

kujala

Maiju Kujala on suomalainen 30-vuotias vapaaottelija, ja hän on syntynyt Imatralla. Maiju Kujala kilpailee yhdysvaltalaisessa Strikeforce-liigassa. Kujala tunnetaan parhaiten kohtaamisestaan Miesha Taten kanssa, jolle hän hävisi vuonna 2010. Kujalalla on taustaa nuoresta asti nyrkkeilijänä, mutta hänen ottelutyylinsä perustuu maassa käytäviin matto-otteluihin. Maiju on harrastanut vapaaottelua 19-vuotiaasta lähtien.

lähdemäki

Tiina Lähdemäki

27-vuotias Tiina Lähdemäki on toinen suomalainen vapaaottelija, kotoisin Turusta. Lähdemäki on aloittanut kamppailulajien parissa 15-vuotiaana, ja sittemmin, noin 20-vuotiaana siirtynyt MMA:n pariin ja vapaaottelijaksi. Lähdemäki on listattu suomen parhaimmaksi naisten vapaaottelussa ja Skandinaviassa. Lähdemäen seura on RNC Sport Club Hyvinkäällä. Tiina on muun muassa kolminkertainen MMA:n amatöörien sarjan Suomen mestari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *