Nyrkkeilyn tekninen ihmemies Vladimir Klitschko

Tänään aiheena on nyrkkeilyn suuri  mestari Vladimir Klitschko. Hän on ollut jo vuosia suuri nimi nyrkkeilyn maailmassa yhdessä kaksoisveljensä Vitalin kanssa. Nämä massiiviset kaksoset ovat hämmästyttäneet maailmaa, uskomattoman kurinalaisilla tekniikoillaan ja harjoittelumetodeillaan. Kritiikkiä heille onkin tullut juuri tästä syystä, sillä kriittisimmät ovat sitä mieltä, että ottelut ovat tylsiä, huippuunsa hiotun tekniikan ansiosta.

Kuten miesten pituudesta ja painosta saattaa arvata, kummatkin heistä nyrkkeilevät raskaassa sarjassa. Pituutta on huikeat 198cm ja painoa noin 100kg. Vladimir omistaa huikean määrän erilaisia mestaruuksia, joista mainittakoon vaikkapa olympiavoitto jaWBA-, WBO-, IBF– ja IBO -nyrkkeilyliittojen sekä The Ring -nyrkkeilylehden maailmanmestaruudet. Myös veli Vitali on onnistunut haalimaan itselleen voittoja, joista upein on ehkäpä raskaansarjan WBC-liiton maailmanmestaruus.

Veljekset ovat kummatkin kunnostautuneet myös hyväntekeväisyystyössä, joka myös lääkäreiksi opiskelleille veljeksille on ollut todella tärkeää. Negatiivisiä uutisia ei näiden veljesten ympärillä ole juurikaan vellonut, vaan kaikki mihin he ovat ryhtyneet, on hoidettu moitteettomasti ja kurinalaisuudella.

Veljesten ylivoimaa selitetään paljolti, todella hyvillä geeneillä ja uskomattomalla fyysisyydellä, kurinalaisuudella sekä ravinnon ja treenien todella ammattitaitoisella suunnittelulla. Nämä kaikki yhdessä ovat tehneet näistä kaksoisveljistä sellaisia koneita, että heidän nimensä tulevat varmasti jäämään historian kirjoihin.

Nyrkkeily, kuten muutkin urheilulajit muuttuvat ajan kuluessa ja nykyinen fyysinen, tekninen ja taktinen nyrkkeily, on vienyt voiton entisestä nyrkkeilytyylistä. Ennen tähän urheilulajiin kuuluivat suurelta osaltaan myös jopa Showpainin kaltaiset liikkeet, jotka tavallaan olivat liioiteltuja. Nykyinen nyrkkeily on taas puhtaan tarkoitushakuista, tarkoittaen että jabia ei kehässä heitellä turhan takia, vaan jokainen isku on tarkoin harkittu vahingoittamaan vastustajaa.

Tämän taktisuuden ja teknisyyden, nämä veljekset ovat vieneet aivan uudelle tasolle ja voisikin sanoa että heidän myötään on nyrkkeilyssä alkanut täysin uusi aikakausi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *