Vapaaottelu, parempaa kuin nyrkkeily?

Vapaa-ottelu, sekä varsinkin nyrkkeily ovat olleet tapetilla viimeiset kuukaudet. Tästä suurin kiitos kuuluu ehkäpä maailman tämänhetkiselle ykkösnimellä, Floyd Mayweatherille. Tämä afroamerikkalainen nyrkkeilijä, on voittanut kaikki 47 ammattilaisotteluaan, joista 26 tyrmäyksellä. Tämä on todella kova tilasto, eikä hän suotta ole kevyen, sekä keskiraskaansarjan kirkkaimpia tähtiä. Suurin kohu on kuitenkin tullut siitä, että ilmeisesti Floyd Mayweather ei osaa lukea kovinkaan hyvin. Huhut lähtivät liikkeelle eräästä radio-ohjelmasta, missä Floyd yritti lukea kirjasta kappaletta ääneen, mutta heikoin seurauksin. Tästä tietysti osa hänen vihaajistaan on ottanut onkeensa, eikä kuittailulle näy loppua.

Eniten esillä Mayweatheria pilkkaamassa ollut, on räppäri 50CENT. Instagrammin, sekä twitterin kautta käydyt riidat ovat äityneet melko pahaksikin viime aikoina. Mayweather on tyynesti kuitannut näitä huhuja postaamalla kuvia esimerkiksi rahatukoistaan. Hän nimittäin tienasi kahdesta viimeisestä ottelustaan miltein 70  miljoonaa dollaria. Nämä siis ottelupalkkioita pelkästään. Kuvitelkaapa siihen päälle kaikenlaiset sponsori, sekä mainossopimukset. Floyd Mayweather onkin siis yksi maailman parhaiten palkattuja urheilijoita, eikä siis suotta.

Vapaaottelu, sekä nyrkkeily ovat varmasti henkisesti, sekä fyysisesti yksi raskaimpia urheilulajeja maailmassa. Vai haluaisitko sinä nousta kehään joka ilta, ihan vain sen takia, että joku saisi takoa sinua nyrkeillä päin naamaa? Tämä ei varmasti ole kovin hohdokasta kokea joka päivä, mutta niin nämä soturit vain tätä jaksavat. Mikäli olet kiinnostunut vapaaottelusta enemmänkin, suosittelemme että käyt suomalaisille suunnatulla sivustolla, http://www.vapaaottelu.fi/

Vapaaottelu ei kuitenkaan ole mitään lasten leikkiä, emmekä suosittele harrastuksen aloittamista, ellet ole täysin varma päätöksestäsi. Kyseinen laji on niin vaativa myös henkisesti, ettei varaa heikkouteen ole. Mikäli nouset pienikin epävarmuus niskassasi kehään, olet aika varmasti kanveesissa pikemmin kuin huomaatkaan. Väittäisin, että myös terve hulluus on hyväksi tässä lajissa, sillä maailman parhaimmat ottelijat ovat todella hurjapäisiä ihmisiä. Eli pilkettä pitää todella paljon olla silmäkulmassa, jos ei halua että siinä silmäkulmassa on nyrkki kovin usein.

On myös varauduttuva vakaviin vammoihin, sekä pitkiin toipumisjaksoihin. Esimerkiksi simppeli haava poskipäässä saattaa pitää ottelijan sivussa useita viikkoja. Poskipäät ovat muutenkin terävät, joten oikein sijoitettu lyönti tähän, tekee kyllä ikävän vekin. Otteluhan yleensä keskeytetään välittömästi, mikäli verta vuotavaa haavaa ei matsin aikana saada paikattua. Tämä on molempien ottelijoiden turvallisuuden takaamiseksi. Mikäli sinulla myös on veren kautta tarttuva tauti, et luonnollisesti pääse tätä lajia harrastamaan kilpailumielessä.

Jenkeissähän tämä laji tunnetaan paremmin nimellä UFC. Tämä on hassua, sillä UFC:han on pelkästään liitto, joka pitää ottelijoita, sekä matseja tallissaan. Toinen tälläinen on MMA, joka tulee sanoista Mixed Martial Arts. Molemmista lyhenteistä kaikki vapaaotteluiden fanit kyllä tunnistavat heti, mistä on kyse.

Mikäli juuri sinä, olet kiinnostunut aloittamaan tämän jännittävän harrastuksen, voit olla suoraan meihin yhteydessä, ennen kuin klikkaat antamaamme linkkiä. Voimme järjestää sinulle esimerkiksi tutustumis/perehdyttämiskäyntejä otteluissa, pientä nimellistä korvausta vastaan toki. Pyrimmekin jatkuvalla syötöllä parantamaan suomalaisten tietoisuutta lajin parissa, jotta saisimme parhaan mahdollisen osanoton tulevaisuudessa. Laji on todella hieno, joten toivommekin sen suurta kasvua lähivuosien aikana, täällä kotoisessa Suomessa. Voit jättää yhteystietosi (sähköposti) suoraan alla olevaan kommenttikenttään, josta voimme tämän sitten helposti poimia. Olemme sinuun yhteydessä niin nopeasti kuin mahdollista, mutta yleensä tämä tapahtuu jo 24-48 tunnin aikana.

Toivotamme sinulle mukavaa loppuviikkoa, sekä rauhallista joulun odotusta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *