Vapaaottelun suosio Suomessa

Vapaaottelu on nousemassa suomessa jo erittäin suosituksi lajiksi. Vaikka et olisi vapaaottelua koskaan seurannut, olet luultavasti joskus nähnyt tai kuullut kirjainyhdistelmän UFC. UFC on kansainvälinen vapaaotteluliitto, jossa ottelee maailman parhaat ottelijat. Vapaaotteluliittoja on yhtä monta kuin harrastajiakin melkein. Jos olet siis kiinnostunut vapaaottelusta, ei tule olemaan vaikeaa löytää itsellesi sopivaa tallia!

Vapaaottelussa siis nimensä mukaisesti, otellaan lähes vapaalla tyylillä. Potkut päähän, kuristusotteet, sekä muut ilkeät satuttamistavat ovat arkipäivää vapaaottelussa. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikki tapahtuu valvotuissa olosuhteissa, lääkärien välittömässä läheisyydessä. Pelaajilla on usein suojinaan ainoastaan hammassuojat, sekä ohuet hanskat. Vapaaottelussa ei saa myöskään nipistää, ei purra, eikä raapia. Näiden sääntöjen lisäksi, käytännössä mikä tahansa on sallittu. Mainittakoot nyt vielä se, että maassa olevaa ei saa potkaista, lyödä kylläkin.

Ottelu päättyy hyvin usein joko vastustajan luovuttamiseen, tai sitten perinteiseen tyrmäykseen. Tyrmäyksessä tuomari siis tekee päätöksen ottelun keskeyttämisestä, mikäli toinen ottelija ei pysty tätä enään jatkamaan. Yleisin tapa lopettaa matsi on juuri se, että vastustaja saa kunnon iskun pään seudulle. Tästä seurauksena voittava osapuoli yrittää vielä hyökätä vastustajan kimppuun, varmistaakseen voittonsa, mutta tuomarit keskeyttävät ottelun välittömästi, kun näkevät ettei jompikumpi osapuolista pysty puolustamaan itseään.

Myös luovutusvoitot ovat erittäin yleisiä vapaaottelussa. Esimerkiksi kuristusotteet ovat varsin yleisiä. Mikäli toinen ottelijoista saa tukevan kuristusotteen vastustajaan, on matsi aika lähellä päättymistään. Kuristusotteessa nimittäin ei ihmisellä taju pysy kauan, joten luovuttaminen on turvallisin vaihtoehto. Luovuttaminen tapahtuu taputtamalla. Tuomarit ovat näissä yleensä heti valppaana, sekä kuristusote on välittömästi lopetettava tuomion tultua.

Vapaaottelut ovat myös todellista herkkua vedonlyönnin seuraajille, sillä lajin parissa pyörii todella isoja rahoja. Esimerkiksi sivuston casinobonusdiilit.com kautta pääset varmasti nopeasti perille lajin saloista, sekä vedonlyönnin alkeista. Olemme huomanneet että urheilun seuraaminen on todella paljon monipuolisempaa, kun on hieman rahaa panoksena! Tästä johtuen, onkin suotavaa kokeilla joskus vedonlyöntiä, juuri esimerkiksi vaikkapa UFC otteluun!

UFC ottelut ovat todella mielenkiintoista seurattavaa kyllä ilmankin vetoja, sillä kehässä ottelijat ovat yleensä kivenkovia gladiaattoreita. Varsinkin raskaasta sarjasta löytyy muutama niin ilkeän oloinen ottelija, ettei paremmasta väliä! Vapaapainia (Showpaini) joskus seuranneet tunnistavatkin varmasti Brock Lesnar nimisen ottelijan. Hän koitti myös siipiään vapaaottelun puolella, ja nuo ottelut olivat kieltämättä jokaisen pennin arvoisia! UFC nimittäin repi pelkillä mainostuloilla todella isot rahat Brock Lesnarin vetovoimaa hyväksi käyttäen. On muuten internetin syöväreissä videokin, missä Lesnar treenaa ennen ottelua. Tässä kyseisessä videossa mies mm. heittelee 70kg painavaa nyrkkeilysäkkiä, kuin se olisi paperia. Todellinen järkäle kyseessä!

Yleisimpiä sääntöjä kilpatasolla harrastettaessa ei ole, kunhan pitää järjen mukana toiminnassa. Huomaathan että vapaaottelua, sekä sen opettamia taitoja on luvallista käyttää vain ja ainoastaan kehässä (octagon). Muista, että sinulle on luultavasti tekniikat satuttaa jotain toista ihmistä todella pahasti, ethän käytä tätä voimavaraa väärin. Vapaaottelussa sen sijaan molemmat osapuolet tietävät homman nimen, ja osaavat myös kunnioittaa vastustajaansa. Pääosin kaikki ottelijat kättelevät rehdisti ennen ja jälkeen matsin, poislukien tietysti poikkeuksia, missä kaksi ottelijaa saattavat olla verivihollisia. Kyse on kuitenkin urheilusta, ja urheilussa on kyse kunnioituksessa. Olit häviäjä, voittaja, pelaaja tai valmentaja, lajia tulee kunnioittaa viimeiseen asti. Urheilijat jotka kunnioittavat vastustajaansa jäävät ikuisesti historiaan, vaikka he eivät isoimpia titteleitä voittaisikaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *