Viimeisimpiä uutisia vapaaottelusta

Michael McDonald

Michael McDonald on useille UFC:n turnauksia seuranneille tuttu parin vuoden takaa. Vuosi 2013 oli McDonaldille vaiherikas, vaikka kyseinen vuosi tuottikin hänelle tappiot niin Renan Baraota kuin Urijah Faberia vastaan. Myös toipuminen tuolloin saaduista ranne- ja käsivammoista on vienyt miehen ajasta suuren osan. Ja McDonald ei todellakaan pidä kiirettä paluulleen vielä.

Yhtenä syynä tähän on McDonaldin kertoman mukaan liian pienet ansiot. Hän totesi haastattelussa, että “kaikilla on tietty mielikuva ammattiurheilusta ja sen palkkioista, mutta se ei välttämättä ole sitä, mitä on odottanut.” Esimerkkinä voi mainita sen, että McDonaldille otteluissa hävinneet vastustajat hankkivat tappioistaan enemmän rahaa, kuin McDonald voitoistaan. UFC 145-kisassa 2012 McDonald sai $ 8000 osallistumisesta ja toiset $ 8000 eeppisestä tyrmäysvoitostaan Torresia vastaan. Tietojen mukaan Torres sai tappiostaan huolimatta kaksinkertaisen summan.

Ymmärrettävästi Michael McDonald tuntee olonsa turhautuneeksi. Hän sanoi ESPN-kanavan haastattelussa muunmuassa: “Tunnet olosi aliarvostetuksi ja petetyksi. Et tahdo kamppailla maailman parhaita vastaan, tämän jälkeen mennä takaisin kotiin ja miettiä sitä, miten pystyt maksamaan laskusi. Alat miettiä, että jokin on nyt pielessä ja tunnet itsesi vihaiseksi.”

“Se on ongelma, jonka hankin itselleni, eli en saa hyviä palkkioita kamppaillessani maailman parhaita vastaan”  McDonald sanoi. “Tämä on vaikea tilanne, mutta arvelisin, että me pääsemme tämän yli. En missään tapauksessa aio otella huippuja vastaan niillä palkkioilla, joita olen saamassa, erityisesti, koska he saavat niin paljon enemmän kuin minä”.

McDonald sai sekä “Fight of the night”- ja “Submission of the Night”-bonukset oteltuaan paluuottelussaan Brad Pickettiä vastaan tapahtumassa UFC Fight Night: Shogun vs. Sonnen elokuussa 2013, kuitaten itselleen tapahtumasta mukavat lisät yhteensä $100 000, jotka hän sai voitosta ansaitsemansa $30 000 summan päälle.

Myöhemmin tuon vuoden joulukuussa McDonald ansaitsi $17 000 toisen erän mattotappiostaan Fabereille, joka ansaitsi ottelusta raporttien mukaan huiman $200 000 summan.

“Jos UFC haluaa minun ottelevan näitä huippuja, kuten Faber, vastaan en aio panna vastaan. Mutta, en haluaisi otella häntä vastaan niillä palkkioilla, joita saan juuri nyt. Joten ehkä tästä tulee sopimuksen uudelleen neuvotteleminen. Ehkäpä siitä tulee “odotellaan hieman eikä oteta tätä ottelua aivan juuri nyt.” Ehkä siitä tulee “no, voisimmeko saada hieman lisää taattua palkkiota tästä ottelusta mutta pidämme saman sopimuksen?” En tiedä, mitä tulee tapahtumaan, mutta minun tulee kuitenkin tulla toimeen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *