Mitä varusteita tarvitaan vapaaotteluun?

Etenkin aloittelevat vapaaottelun harrastajat miettivät varmasti heti ensimmäisenä, että mitä välineitä tässä lajissa käytetään. Siinä mielessä vapaaottelu onkin hyvä laji, ettei kalliita varusteita tarvi ainakaan harrastelijatasolla juurikaan hankkia. Tärkeimmät asiat, jotka jo aloittelijan kannattaa hankkia, ovat varmastikin seuraavat varusteet:

Hammassuojat siltä varalta, että tällejä tulee kasvojen alueelle. Hyvät hammassuojat eivät paina hampaita tai suuta, vaan tuntuvat suhteellisen luonnollisilta otellessa.

Vapaaotteluun sopivat nyrkkeilyhanskat, joiden tulisi olla omaa kokoa, jotta ne pysyvät hyvin käsissä. Useimmiten hanskat ovat nahkaa, aivan kuten nyrkkeilyssäkin.

Nyrkkeilyshortsit, tai muut samantyyliset shortsit, jotka on suunniteltu nimenomaan taistelulajeihin. Shortseissa tulisi olla sopivan tiukka vyötäröresori, jotta ne pysyvät yllä taistelun tiimellyksessä. Materiaalilla ei sinänsä ole niin väliä, useimmiten vapaaottelussa käytettävät shortsit ovat 100% polyesteriä.

Säärisuojat, joissa on riittävä toppaus sekä muotoilu, joka ei haittaa liikkumista. Säärisuojien tulisi peittää jalka polven alapuolelta alkaen aina nilkkaan asti, joten eripituisten ihmisten tuleekin mitata säärisuojan sopivuus jo ostohetkellä.

Toiset vapaaottelijat käyttävät muitakin lisävarusteita, kuten treenihanskoja, ranneteippiä yms. mutta yllämainitut varusteet riittävät hyvin alkuun. Toki treenamiseen voi hankkia muitakin ns. yleisempiä varusteita, kuten eri kokoisia nyrkkeilysäkkejä tai jos kotona on tilaa, voi hankkia pehmustettuja mattoja ja harjoitella vaikkapa kaverin kanssa liikkumista ja kevyempiä taisteluliikkeitä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *